Erehdyin yövuoron hiljaisena hetkenä lukemaan eilen käydystä eduskunnan keskustelusta tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyen. Lisäksi en tästä erehdyksestä vielä viisastunut vaan luin myös keskustelupalstoille aiheesta tulleita kommentteja. Ihan tuli fyysisesti paha olo joistain kommenteista. 

Pakkohan se on nyt ihan vähän avautua aiheesta. Ensin en ymmärrä erästä kansanedustajaamme joka julkisesti oli sitä mieltä että mikäli tasa-arvoinen avioliittolaki meille tulisi se syrjisi perinteisen avioliiton kannattajia... ööh niin millä tavalla? Miten se olisi keneltäkään millään muotoa pois jos kaikki saisivat mennä naimisiin sen ihmisen kanssa ketä rakastaa? 

"Toinen kummallinen perustelu on tasa-arvo. Ei naapurin naimisissa olevalla rouvalla edelleenkään olisi oikeutta mennä naimisiin naapurin naimisissa olevan herran kanssa, vaikka kuinka rakastaisivat toisiaan" kansanedustaja herra Oinosen naseva kommentti ei nyt varsin auennut mulle... miten tämä edes liittyi koko keskusteluun? Vaikuttaa vähän sille että hänellä ei taida olla edes käsitystä siitä millaista lakiuudistusta tässä nyt ollaan ajamassa. Huoh.

Lisäksi joku oli vielä vetänyt hatusta sen mahtavan raamattu kortin. Raamattu on kirjoitettu jotain 2000 vuotta sitten ja näin ollen voisin ajatella ettei se ehkä ole sovellettavissa sellaisenaan nykypäivään. Raamatussa myös kivitetään ihmisiä ja harjoitetaan orjuutta.. pitäisikö nekin sallia sitten koska raamatun kirjoittamisen aikaan ne ovat olleet ns. sallittuja käytänteitä.

Tässä ehkä yksi Helsingin Sanomien keskustelupalstan ylivoimasesti masentavin kommenti:

Emme vielä tiedä mitä seuraamuksia sillä on pidemmällä aikavälillä kun/jos sallitaan homojen "avioliitot". Tässä ollaan luomassa merkittävä välirikko valtion ja kirkon tai ihmisten ja kirkon välisille suhteille. Emme huomaa sitä nyt, mutta kun homma 30 vuoden päästä alkaa riistäytyä käsistä ja tilanne alkaa olla samassa ääri-individualismissa, missä se oli noin 500 vuotta ennen Kristusta ja ennenmuuta juuri Kristuksen elinaikana, niin monet alkavat kääntyä takaisin Jumalan puoleen löytääkseen armon ja turvan. Pitää ymmärtää se, että kristillinen pyhä avioliitto instituutiona on sitonut yhteisöjä ja sukupuolia toisiinsa jo noin 2000 vuotta ja siksi olemme tässä pisteessä.

Tilanne on tietysti hieman huvittavaa. Sama kuin sahaisi jalkoja tuolista jonka päällä istuu. Tietysti kyseessä on monimutkainen psykososiaalinen kokonaisuus jota on vaikea ymmärtää mutta mekanismi on täsmälleen sama. Avioliitolla on valtava merkitys ihmisten elämässä, kunhan se vaan pidetään pyhänä.

Televisio ei vastaa todellisuutta. Siinä homous esitetään novellimaisesti, ilman laajempia vaikutuksia yhteiskuntaan. Ei pidä sotkea fiktiota tosielämään.

Mikä tämä lähtökohtainen ajattelu edes on että kaikki ihmiset ovat uskossa varsinkaan nykypäivän Suomessa kun ihmiset eroavat kirkosta ennätysvauhtia. Jos meille tulisi tasa-arvoinen avioliittolaki ei se silti välttämättä vaatisi kirkkoja vihkimään homopareja. Mä en missään tapauksessa tahtoisi mennä kirkossa naimisiin koska en ole uskovainen. Miten kirkko edes liittyy koko tähän keskusteluun?

Joku oli sitä mieltä että me ihmiset koemme vain samalaisuuden tasa-arvoksi... no totta helvetissä niinhän se onkin. Tasa-arvo on juuri sitä että kaikilla on yhtäläiset samalaiset oikeudet. Aikaisemmin on taisteltu naisten äänestysoikeudesta joka tänäpäivänä on selviö, tietenkin naiset saavat äänestää. Niin mikseivät sitten homot saisi avioliittoa. Nykypäivän rekisteröidyssä parisuhteessa on niin paljon kaikkia vajaavaisuuksia ettei sitä ikinä voi rinnastaa avioliittoon eikä se anna näin tasa-arvoista kohtelua homopareille.

Lisäksi keskusteluun oli vedetty myös lapsen oikeudet isään ja äitiin. Onhan se nyky-yhteiskunnassa nähty miljoonia kertoja että vaikka lapsella olisi isä ja äiti ei se ole mikään tae lapsen hyvinvoinnille. Oma näkemykseni on että lapsi tarvitsee rakastavat ja turvalliset vanhemmat. Väliäkö vanhempien sukupuolella.. Muutenkin homopareille lapsen saaminen on tehty niin hankalaksi että jos he onnistuvat lapsen saamaan voi olla aivan varma että sellaista vaivaa ei kevyin perusteluin nähdä. Homoparit eivät voi tulla vahingossa vanhemmiksi. 

Onneksi tähän eduskunnan keskusteluun sekä kaikkeen oheiskommentointiin liittyin myös paljon ihania kommentteja jotka saivat uskomaan ettei Suomi oikeasti ehkä olekaan ihan täysin takapajula ehkä meilläkin täällä on vielä toivoa saavuttaa ihmisten keskinäinen tasa-arvo ja suvaitsevaisuus vaikka kaukana siitä vielä ollaankin. Toivon että joku päivä voimme huomata kummastelevamme että todella ennen vuotta 2014 homot eivät saaneet mennä naimisiin, kuinka kivikaudella silloin vielä elettiin.. mielenkiinnolla kuitenkin odottelen jatkoa eiliselle keskustelulle, mutta yritän pysyä poissa keskustelu palstoilta mieltäni pahoittamasta.