Eilen illalla tuli yleltä inhimillinen tekijä jossa oli puhumassa sateenkaariperheitä edustavia henkilöitä. Ensinäkin ihan mahtavaa että uskalsivat tulla noin avoimesti julki mielipiteineen. Tasa-arvoisessa avioliittokeskukselussa on paljon noussut esille lasten oikeudet ja lasten hyvin vointi. Nyt selvä viesti oli että tasa-arvoinen avioliittolaki edistäisi sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia ja tasa-arvoisuuden tunnetta. Sateenkaariperheiden lapsista ei tule automaattisesti homoja tai lesboja vaan lapset ovat ihan itsenäisesti omilla aivoillaan ajattelevia yksilöitä. Miehen ja naisen rooleja löytyy lapselle ympäristöstäkin jos ydinperheestä ei sellaista ole, eihän yksinhuoltajaperheessäkään ole molempia malleja edustettuna. Lapsi tuskin kokee jäävänsä jostain paitsi ja tuskin kyseenalaistaa omaa perhettään. Enemmänkin lapselle voi olla vahingollista jos muut kyseenalaistavat lapsen perheen ja lapsen vanhemmille tärkeät arvot. 

Ja jos tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat haluavat todellakin miettiä lasten etua eivätkä vain keksiä tekaistuja perusteluja omalle ennakkoluulolleen niin he varmasti ymmärtävät että sateenkaari perheiden lapset ovat todella eriarvoisessa asemassa nykyisellä lainsäädänöllä. Nykyään sateenkaariperheessä adoptioprosessi on käsittämättömän hidas ja vaikea. Miten se ajaa lapsen etua jos biologiselle vanhemmalle tapahtuu jotain minkä vuoksi hän ei pysty huolehtimaan lapsestaan. Silloin ei virallisella vanhemmalla ei ole lapseen mitään oikeuksia. Entä jos pahimmassa tapauksessa virallinen huoltaja kuolee silloin lapsi jää orvoksi ja vain siksi että nykyinen laki on niin kankea ja joustamaton.  

Ohjelmassa mukana olleet henkilöt lähettivät selkeän viestin. Tämä on nyt meidän suomalaisten testi siitä missä kohtaa me nyt kansakuntana mennään mikä on meidän inhimillisyyden ja ihmisyyden taso sekä meidän kyky samaistua kanssaihmiseen. Tasa-arvon tulisi kuitenkin olla tämän yhteiskunnan peruspilari.

 

Rainbow-flag-normal.jpg

 

Ja pakko vielä kommentoida torstaista lakivaliokunnan kuulemista. Osasinkin odottaa tietyiltä kansanedustajilta ala-arvoista kommentointia kuten pariliitto kysymyksestä ja adoptioon liittyen. Niitäkään kysymyksiä tuskin olisi tarvinnut esittää jos edes hiukan olisi asiaa pidemmälle pohtinut. Kuten Tahdon kampanjan edustajatkin jo sanoivat kuulemisessaan niin pariliittohan juurikin laittaa ihmiset omaan lokeroonsa ja paljastaa heti henkilön seksuaalisen suuntautumisen tilanteissa joihin se ei kuulu millään tavalla, eikä siksi siis voi olla tasa-arvoinen. Jokainen joka tietää edes vähän jotain adoptioista tietää myös että se on todella pitkä, monimutkainen, vaikea, raskas, kallis ja jopa kipeä prosessi... ei kai kukaan lähtisi siihen ihan kevein perusteluin. Luin taas keskustelupalstalta jonkun valopään käsityksen homomiesten adoptiosta. Tämä henkilö oli varma siitä miten kaksi pedofiilia löyttäytyy kimppaan ja luo täydellisen vaikutelman onnellisesta parisuhteesta joka adoptoi lapsen vain hyväksi käyttöä varten. Oon kertakaikkisen masentunu siitä kommentista ja tekisi mieli heittää sen kommentoijan päälle ämpärillinen jäävettä.. vaikka tuskin siitä mitään hyötyä olisikaan. Ja tiedän mun pitäis pysytellä pois keskustelupalstoilta.

Lisäksi eduskunnassa on puhuttu siitä pelosta että homoperheiden lapset tulisivat kiusatuiksi, mutta kuten jo inhimillisessä tekijässäkin viestitettiin tilanne menisi mitä luultavimmin juuri päin vastoin. Sateenkaariperheet ovat jo täällä eivätkä he poistu sillä että heiltä evättäisi oikeuksia, mutta oikeuksia eli tasa-arvoa edistämällä pystyttäisi parantamaan perheiden asemaa ja lasten asemaa. Kaikenkaikkiaan sateenkaariperheiden edustajat puhuivat hyvin ja ainakin oma luottoni vain kasvoi entisestään... ehkäpä olemme pian taas askeleen lähempänä tasa-arvoa.