Ihanaa Helsinki Pride-viikkoa kaikille!

Olen ollut erittäin positiivisesti yllättynyt tänäkin vuonna Helsinkin Priden ohjelmatarjontaan ja siihen miten koko viikon ohjelmaan on panostettu huolella ja monien eri tahojen yhteistyöllä. Itselläni työviikko on rajoittanut osallistumista ikävä kyllä. Kuitenkin keskiviikkona pyyhälsin innoissani mukaan kruunaamaan uutta Miss Gay Finlandia. Jotenkin tuomaristo tuntui suosivat ei niin perinteistä naiskauneutta mikä mielestäni oli mahtavaa sillä antaa kaikkien kukkien kukkia vaan! Ihanan esimerkillistä että ei tarvitse olla langan laiha ja käyttää montaa kiloa pakkelia ollakseen kaunis! Olen raadin kanssa ehdottoman samaa mieltä ja valinnat osuivat kyllä oikeaan. Lisäksi tämän vuoden Miss Gay Finland hurmasi myös mut ihastuttavalla hymyllään. Baarissa oli ihana tunnelma paljon hyväntuulisia iloisia ihmisiä ja rento tunnelma. Olisin viihtynyt vaikka pidempäänkin mutta koti kutsui. 

Eilen sitten lähdettiin ystävieni kanssa katsastamaan Priden stand up tarjontaa ravintola Manalaan ja kyllä nauroimme kaikki katketaksemme koska suurin osa esiintyjistä oli kertakaikkisen hauskoja. Kuitenkin yllättävän vähän esiintyjät olivat saaneet teemaan sopivaa stand uppia sopimaan ohjelmiinsa. Paljon mahtui mukaan asiaa seksistä kuten niin usein mutta kyllä se vaan oli ihan heteroseksi painotteista tarinaa. Eipä sen puoleen kyllä sekin yleisöä nauratti :) Kyllä kuitenkin osa jutuista oli niin siinä hyvän maun rajalla ettei aina tiennyt että itkeäkkö vai nauraa. Esimerkiksi eräs esiintyjä oli erittäin suruissaan ettei hedelmöityshoidoilla voinut saada omaa biologista koiraa. Noh kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan hauskaa settiä ja meinaan mikäli vain mahdollista osallistua myös ensi vuonna.

Huomenna olisi sitten luvassa päätösbileet jonne ostinkin ajoissa jo ennakkolipun. Toki tässä työvuorojen välissä juhlin hillitysti mutta en voi millään jättää tätä väliin. Joudun jo unohtamaan marssin ja piknikin koska joudun homehtumaan töissä joten päätösbileitä multa ei voi kukaan kieltää. Mustavalko teemaan olen yrittänyt jo vähän paneutua valmiiksi että olisin huomenna mahdollisimman pian valmiina lähtöön kunhan pääsen töistä. Bileissä on luvassa tankotanssia ja drag queen esitys sekä useampi dj soittamassa musiikkia. 

keep-calm-and-have-a-gay-day-4-normal.jp

Lisäksi olen ollut koko viikon todella tyytyväinen Ylen panokseen pride viikon osalta. Koko viikon on telkkarista tullut kaikkea aiheeseen liittyvää kiinnostavaa pätkää. Ehdoton suosikkini oli eilen yle areenalta bongaamani kinon ohjelma Let my people go! Tämä elokuva oli tehty yhteistyössä Ranskalaisten ja Suomalaisten kanssa. Tarina kertoi ranskalaisen ja suomalaisen miehen rakkaustarinasta pilke silmäkulmassa. Myös kahden kulttuurin eroavaisuuksia kuvattiin melko karrikoiden mutta joka tapauksessa mielestäni hyvällä maulla. Ihana elokuva kannattaa katsoa! Lisäksi vaikka elokuvassa oli huumoria olivat tarinan esittämät henkilöt hirvittävän suloisia sekä helposti lähestyttäviä ja onnellinen loppu sai mut lähes tirauttamaan kyyneleenkin. 

Tähän perään vielä muutama linkki liittyen aiheeseen, mikäli joku nyt lisää informaatiota tahtonee. Mukavaa viikonloppua kaikille huomenna juhlitaan sitten pride-viikon loppumista tällä erää :)

http://www.heseta.fi/pride/pride2014

http://www.imdb.com/title/tt1841713/