En käsitä mikä ihmisiä vaivaa etteivät voi ymmärtää, että ihmiset jotka hakevat turvapaikkaa, hakevat siis TURVA_PAIKKAA! 
Kukaan heistä tuskin on tänne tullut lietsomaan kauhua ja pelkoa meidän yhteiskuntaamme vaan nimenomaan ovat lähteneet omasta kotimaastaan pakon edessä! Eihän sitä voi edes käsittää miltä tuntuu elää jatkuvassa pelossa kun tämä on Suomi tälläinen lintukoto ja viimeisistäkin sotaveteraaneistamme joilla asiasta on jotain näkökulmaa alkaa pikkuhiljaa aika jättää.


Ihan turha täällä on ihmisten inistä ettei täällä nyt uskalla liikkua pimeällä kun on näitä mamuja niin paljon.. ööh miksi ei uskaltaisi? Kuvitteleeko joku todella heidän tänne tulevan vartavasten sitä varten, että he vaanivat pusikoissa raiskaamassa ja ryöstämässä. Enemmän itse pelkäisin vastaan tulevaa narkomaania, joka aineissaan on harhoissaan ja aggressiivinen. Ja näitäkin näen työni puolesta joten todellakin tiedän mistä puhun. Tietenkin pitkään jatkunut epävarmuus ja traumatisoivat kokemukset voivat olla toisille pakolaisille liian rankkoja ja he tarvitsevat apua niistä selviytymiseksi.

Nämä turvapaikkaa hakevat ovat kokeneet kovia ja suuria menetyksiä, he ovat kestäneet maansa sotatilaa näin pitkään ja lopulta luopuneet toivosta ja jättäneet kaiken taakseen vain jotta voisivat edes henkensä pelastaa.
Meidän kodin viereen on avattu väliaikainen vastaannottokeskus ja sitäpä ei kovin katukuvassa edes huomaa ovat omissa oloissaan siellä ja varmasti vain ovat helpottuneita kun ei tarvitse miettiä missä räjähtää ja kuka kuolee seuraavaksi.


Sitten jos tämä kustannuskysymys on jollekin ihmiselle ylivoimainen niin useimmat tilapäsmajoitukset on avattu tiloihin jotka muuten olisivat tyhjillään ilman mitään ihmeempää käyttötarjoitusta. Olot vastaanottokeskusissa eivät ole kaksiset, sänkyjä ei välttämättä ole ja samaa keittiötä käyttävät kaikki. Turvapaikanhakijalle myönnetään vastaanottorahaa n. 300 e/kk jonka jokainen Suomessa asuva tietää riittävät ehkä juuri välttämättömiin menoihin jos niihinkään. Mutta silti melko rankkaa olisi asettaa todellisen hädän edessä olevan ihmisen elämälle jokin hinta.

Onneksi monilla meillä suomalaisilla on halu auttaa ja ymmärrystä siitä että nämä ihmiset eivät ole täällä lomailemassa vaan täysin pakon sanelemina. Jokainen joka tajoaa apunsa näille ihmisille on painonsa arvosta kultaa ja pienikin ystävällisyys on heille varmasti suurta. Olen tästä turvapaikanhakijoita vihaavasta keskustelusta aivan loppu ja rasistista kommenteista huonovointinen. Itsehän olen tämänkin viikonlopun töissä valmiina vastaanottamaan kaikkia apuani tarvitsevia. Toivotankin kaikille nyt ihanaa viikonloppua sekä rauhaa ja rakkautta!