Tämä postaus on odottanut jo jonkin aikaa keskeneräisten kansiossa, kun en vaan ole saanut tätä kirjoitettua... kun mielestäni kuvat jo puhuvat puolestaan. Mutta yritetään nyt vähän antaa vinkkiä mahdollisille Borneon matkaajille.

Eli vielä näin Malesian matkalle palatakseni, kuten taisi tulla mainittua Kota Kinabalusta kertovan postauksen yhteydessä niin kaupungista ei hiekkarantoja löydy. Se ei sinänsä haittaa sillä Kota Kinabalun edustalla on monia pikkuisia saaria joille pääsee Jesselton pointilta hyvinkin näppärästi. Sen kun vaan painelee satamaan ja lipunmyyntiin.. missä muuten eri kuljetusfirmojen välillä on melkoinen kilpailu.. tai ainakin huutokilpailu. Sieltä myyntipisteestä vain valitsee palvelun tarjoajan ja valitsee saaren minne tahtoo mennä sekä ilmoittaa ajankohdan kun tahtoo saarelta palata satamaan ja sitten matkaan.

Me kävimme Manuka saarella. Sitä suositeltii meille rauhallisena paikkana ja hyväkä kohteena mennä uimaan. Auringon ottoahan siis ei tarvinnut harkita sillä auringossa lämpötila oli varmaan 50 astetaa ja tämmöinen suomalainen kalpeanaama kärähtäisi alta aikayksikön. Jotenka pääsimme polskimaan ja upottamaan varmaat valkoiseen hiekkaan! 

20151126_131001.jpg

Ehdimme myös matkallamme yöpyä yhdellä paratiisisaarella mikä oli kyllä ehdottomasti loman paras kokemus. Saaren nimi oli Mari Mari sepanggar. Saarella oli siis lomakylä. Viidakon siimeksessä oli pieniä siistejä viidakkomökkejä ja rannassa oli ihana hiekkaranta. Paikka oli all inclusive ja meidän tehtäväksi jäi vain nauttia saaresta. Saimme lainata snorklausvälineitä ja ihmetellä vedenalaista elämää. Voin muuten nyt kokemuksesta kertoa että aurinkorasvaa selkään kun snorklaamaan aikoo. Siellä vesirajassa nimittäin koko päivän lillittyäni selkä oli melkoisen palanut. Tyypille tuli ihan rakkuloitakin kun paloi niin pahasti. Saimme myös keskittyä seuraamaan saarella asustelevien anarkistiapinoiden puuhasteluun. Kaikenkaikkiaan näin jälkeen päin Mari Mari Sepanggar taisi olla lomamme paras juttu! Ei nettiä, ei huolta, ei stressiä, pelkkää rentoutumista! Aurinkorasvat ja hyttysmyrkyt vaan kun muistaa ottaa matkaan mukaan.

20151127_111910.jpg20151127_175513.jpg

20151127_181532.jpg

Alla vielä kuva Sapi saarelta missä kävimme viimeisenä lomapäivänämme. Siellä oli paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Laitesukellusta, snorklausta, vesihiihtoa, varjoliitoa veneen perässä. Hinnat olivat suomen hintoihin nähden älyttömän halpoja joten voin suositella täällä kokeilemaan jos sellaisia haaveita on. Lisäksi Sapilla olisi ollut buffetruokailu mahdollisuus puolen päivän aikaan. Lisäksi siellä majaili porsaita ja Borneon nenäapinoita. 

20151130_134516.jpg

Tässähän alkaa mennyttä lomaa muistellessa nousta taas mahdoton matkakuume! Onneksi toukokuulle on jo seuraavaa reissua tiedossa :)