Tervehdys taas pitkästä aikaa!

Reissu on tehty ja arkeen palattu näin sopivasti joulun alla. Olen siis päässyt toteamaan, että kahden viikon reissun jäljiltä myös kaikki jouluvalmistelut on tekemättä, joululahjat ostamatta ym. paniikki!

Noh tarkoitus ei ollut kirjoittaa stressinpurkupäivitystä vaan tietenkin matkapostaus iiiihanasta Kuala Lumpurista missä vierailimme Malesian matkallamme.

Eli siis Kuala Lumpur, Malesian pääkaupunki jonne matkaa teimmekin lentäen 22 tuntia Manchesterin ja Hong Kongin kautta. Jätimme synkän ja syksyisen Suomen taaksemme ja saavuimme kuuman kosteaan maahan missä eletään 6 tuntia Suomen aikaa edellä. Maahan jossa suurin osa väestöstä on muslimeja ja missä tunsimme itsemme todella rikkaiksi, valkoisiksi ja erityisen turisteiksi! Mutta siis minä rakastuin Kuala Lumpuriin. Siellä oli kaikkea mitä tarvittiin eli aasialaista kulttuuria, nähtävyyksiä, kokemuksia, lämpöä ja valoa. 

Ensimäisenä päivänä kävimme keskuspuistossa, missä vierailimme lintupuistossa ja kävimme ihailemassa orkideoja isossa puutarhassa. Lisäksi puiston läheisyydessä oli kansallismonumentti, joka on päässyt näyttävälle paikalleen osoittaakseen kunnioitusta heille, jotka kuolivat toisessa maailmansodassa taistelussa ilmeisesti pääasiassa Japanilaisia vastaan. Huvittavaa oli patsaalla käydessämme huomata, että siellä oli paljon koululaisia jotka katselivat meitä hiukan ihmetelle.. ilmeisesti eurooppalaisten erilainen ulkonäkö heitä kiinnosti. Muutama tyttö tuli kysymään pääsisivätkö mun kanssa valokuvaan :D Muutenkin näin jälkeenpäin kun noita matkakuvia katselee niin tuntuu että lähes jokaisessa tyypin ottamassa kuvassa myös loistaa mun naamavärkki.. olis pitäny vahtia sen tekemisiä vähän tarkemmin!

IMG_5602.jpg

Puiston jälkeen lähdimme etsimään keskustaa. Suunnistimme Petronasin kaksoistorneille mitkä ovatkin maailman korkeimmat kaksoistornit. Siinä vieressä oli Suria niminen kauppakeskus jonka alla oli myös monoreil-asema kätevästi. Kävimme ihastelemassa upeaa kaupunkia Menara tv-tornista mikä on 420 metriä korkea ja vieläpä rakennettu mäen päälle joten maisema oli kyllä vaikuttava. Näköalatasanne oli ulkona ja kyllä ehdottomasti upein missä olen käynyt. Japanissa näköalaa sai ihastella ikkunan läpi eikä se tehnyt näin säväyttävää vaikutusta kuin tämä Kuala Lumpur. 

20151122_204452.jpg

Kolmantena matkapäivänä suunta oli Batu luolille. Luolile pääsimme kätevästi China townissa sijaitsevasta hostellistamme junalla suoraan eikä matkakaan ollut pitkä, ehkä noin puoli tuntia jos sitäkään. Paikka oli siinä mielessä erikoinenm että se on hinduille pyhä vaikka pääuskonto Malesiassa onkin islam. Luolille pääsi nousemalla portaat valtavan patsaan takaa. Luolaan päästäkseen piti peittää polvet ja paikalla olikin tehokas täti vuokraamassa huiveja tätä varten. Portaita oli 272 ja niiden nouseminen kuuman kosteassa säässä tuntui vaivanloiselle, mutta onneksi matkan varrella oli apinoita joita pysähdyttiin aina pällistelemään ja kuvaamaan. Lisäksi portaiden yläpäästä avautui ihana näköala Kuala Lumpuriin saakka. Luolassa oli hindujen alttareita ja patsaita.. ja lisää apinoita, tietenkin. Lisäksi siellä oli myös dark cave minne tietenkin piti päästä vaikka luolan haju jo pelkästään meinasi saada meidät kääntymään kannoillamme. Se oli se lepakoiden kakka kun kovin tuoksahti. Luolaan oli opastettuja kierroksia missä biologit kierrättivät meitä taskulamppujen kanssa kertoen kuinka pilkkopimeässä luolassa voi silti olla paljon erilaista elämää. Kierros oli ehdottomasti käymisen arvoinen!

IMG_5617.jpg

Shoppailua voin suositella Kuala Lumpurissa lämpimästi. Central market löytyy kiinakaupungista ja kuten arvata saattaa niin ympäristössä on myös paljon jos jonkinlaista paidan myyjää sun muuta. Tinkiminen siellä kuuluu asiaan! Ostoskeskuksia on paljon. Kuten jo mainitsinkin niin Petronasin torneilla on yksi suuri ja sinne voin suositellakin menoa illan hämärtyessä sillä Petronas towerit näyttävät upealle pimeän tultua kaikessa valoloistossaan, lisäksi tornien toisella puolella on valtava suihkulähde missä oli hieno show ehkäpä tasatunnein pimeän tultua. Satuimme vain hyvään aikaan paikalle ja satuimme näkemään esityksen. Sieltä on myös kohtuullisen hyvä kävelymatka sinne Menara-tornille jos näköalaa haluaa päästä ihailemaan.

Myös Imbin asemalla oli hyvä ostoskeskus ja tietysti päärautatieasemalla. Mid Valley megamall jäi nyt käymättä, mutta siellä olisi ihan varmasti saanut menemään yhden sadepäivän helposti. Lisäksi ostoskeskusten puolesta on mainittava se, että kun ulkona oli hirvittävän hiostava ilma niin sisällä ilmastointi pelasi.. välillä mielestäni vähän turhankin hyvin.

Majoituksesta täytyy sanoa sen verran että itse yövyimme hostellissa, joka tosiaan sijaitsi China townissa. Hostelli oli siisti ja muutenkin mainio tarjosivat jopa katolla longessaan aamukahvit ja toastit. Sijainti oli hyvä ja monoreil-asemat olivat lähellä ja liikkuminen olisi onnistunut vaikka kävellenkin sieltä, mutta meille kävelyä Kuala Lumpurissa tuli 5 päivän aikana jotain 60 kilometriä siitä huolimatta, että käytimme julkisia kulkupelejä. Meistä monoreililla oli helppo liikkua ja se oli vieläpä hirvittävän halpaa. Lentokentältä pääsi kätevästi junalla päärautatieasemalle ja siitä oli China Towniin vain yhden pysäkin väli.

Kuala Lumpur oli ihana! Pidin siitä kovasti ja olisin viihtynyt vaikka pidempäänkin, mutta meidän piti jatkaa matkaa Borneon saarelle Sabahin osavaltioon sen pääkaupunkiin Kota Kinabaluun. Loman seuraavista tapahtumista tulee päivitystä piakkon, lupaan :)